baner 290x90 px

Sve turističke usluge

Sve usluge smeštaja

Avala

Avala je omiljeno odmaraliste Beogradjana koje se nalazi na samo 16 kilometara juzno od Beograda. Ova planina je odlicna za setnju, razonodu i odmor u prirodi. Pored toga tu je i monumentalni TV toranj sa koga se pruza prelep pogleda na Sumadiju i Beograd

O Avali

Planina Avala sa visinom od 511 metara predstavlja omiljenu destinaciju svih Beogradjana koji za odmor od gradske guzve nalaze u prelepoj prirodi ove povrsine na cijem prostoru se nalazi oko 600 zasticenih biljnih vrsta. Ime Avala dobila je od minerala avalit koji je pronadjen na padinama ove planine.  Pored prelepe prirode na Avali mozete obici spomenik Neznanom junaku koji je ustanovljen davne 1922.godine nakon sto su mestani podavalskih sela pronasli grob neznanog srpskog vojnika. Nedaleko od spomenika Neznanom junaku nalazi se velelepni TV toranj visine 122 metara sa cijeg vidikovca koji se pruza pogled na ceo Beograd i na veliki deo Sumadije.


Dentalni turizam

Za sve vas koji odlucite da budete korisnici naseg dentalnog turizma imacete priliku da uzivate u prelopoj opustajucoj prirodi Avale i da uzivate u nezaboravnoj panorami Beograda. Sve to na samo 15 minuta voznje od grada. Do Avale mozete stici i javnim gradskim prevozom koji u letnjim mesecima ima redovnu autobusku liniju kojom prevozi sve ljibitele ovog beogradskog izletista.

 

 

Avalski toranj

Podeli sa prijateljima: