baner 290x90 px

Sve turističke usluge

  • O Beogradu

    Beograd je grad kulture, zavabe i veselih…

  • Topciderski park

  • Avala

    Avala je omiljeno odmaraliste Beogradjana…

  • Kalemegdan

    Kalemegdan je stara beogradska tvrđava…

Sve usluge smeštaja

O Beogradu

Beograd je grad kulture, zavabe i veselih ljudi. Topla i srdacna atmosfera kojom odisu beogradske ulice i ukusna hrana neca vas ostaviti ravnodusnim.

O Beogradu

Beograd (lat. Singidunim), glavni grad Srbije, nalazi se na uscu reke Save u Dunav (Dunav je druga evropska reka po velicini). Ime Beograd prvi put se spominje 16. aprila 878. godine u spisima pape Jovan VIII. Kroz vekove pretrpeo je i preživeo mnogobrojne ratove i razaranja, jedan je od najstarijih evropskih gradova bogate i burne istorije koji nudi bogat kulturni i turisticki sadrzaj. Klima Beograda je umereno kontinentalana sa cetiri godisnja doba sto omogucava uzivanje u cetiri razlicita ambijenta Beogada ali svaki od njih nosi svoj poseban dozivljaj. Grad sa skoro 2 miliona stanovnika treci je po velicini u jugoistocnoj Evropi ali prvi po zabavi i nocnom zivotu. Sa 45 % beogradjana izmedju 15 i 45 godina Beograd je grad koji nikada ne spava i nudi bogat nocni zivot kao sto su restorani, kafane, klubovi, splavovi…Duh Beograda posebnim cine hrana, pice, neposredni I ljubazni domacini. Vedra i topla atmosfera je nesto sto ne moze da se opise recima, a kada se dozivi ostaje trajna upomena u srcima svih posetlaca.  


Istorija Beograda

Beograd-istok na zapadu, zapad na istoku. Zbog svog specificnog polozaja cesto je imao burnu i tragicnu istoriju a naseljen je jos od 4.000 godina p.n.e. Kroz vekove Beograd je menjao imena u skladu sa promenama osvajaca koji su oduvek imali pretenzije nad ovim strateski vrlo bitnim gradom. No svako novo ime skoro uvek je govorilo o njegovoj lepoti i belini. Bila su tu razna imena kao sto je: Belgrad, Bello Grado, Alba Urbs, Alba Graeca, Griechisch Weissenburg, Nándor Fehérvár, Nándor Alba, Castelbianco ali  u prevodu svi ovi nazivi znacili su Beograd. Za vreme kraljevanja Dragutina Nemanjica, koji se ozenio madjarskom princezom Katerinom, Beograd kao miraz prelazi od strane madjarskog kralja u srpske ruke.  U 19. veku za vreme Prvog srpskog ustanka Beograd postaje stalna prestonica knezevine a kasnije i Kraljevine Srbije. Nakon Prvog svetskog rara postao je glavni grad Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a nakom Drugog svetskog rata postao je prestonica Jugoslavije. 

 

Dentalni turizam

Dentalni turizam u Beogradu do skoro nije bio posebno razvijen uprkos potencijalu koji poseduje. Mnostvo stomatoloskih ordinacija sa kvalitetnom sulugom i pristupacnom cenom su nesto cime se Beograd izdvaja za razliku od drugih gradova i zemalja. Takodje bogat kulturno-istorijski sadrzaj idealni su za sve one koji pored stomatoloske intervencije zele da vide nesto novo i saznaju nesto vise o Beogradu i Srbiji. Sve ovo odlicna je baza za kvalitetan i sadrzajan dentalni turizam koji tek poslednih godina dobija svoj pravi okvir. 

 

 

Slike Beograda

Podeli sa prijateljima: