Sve turističke usluge

Sve usluge smeštaja

Endodontski tretman zuba

 

 

Endodontski tretman je neophodan kada je pulpa u zapaljenju ili je inficirana. Uzroci za nastanak zapaljenja ili infekcije pulpe su razliciti: duboki karijes, polomljeni delovi zuba,povrede zuba. Ponekad pulpa moze biti nepovratno obolela, a da nema nikakvih simptoma bola ili osetljivosti.


 

Sta podrazumeva endodontski tretman zuba

 

Endodontski tretman podrazumeva uklanjanje tkiva zubne pulpe, ciscenje, obradu i dezinfekciju kanala korena a nakon toga precizno punjenje kanala korena do vrha korena .


U endodontskoj terapiji primenjujemo  savremene mašsinske i rucne instrumente i hemijska sredstva za obradu kanala korena zuba. Kontrolu duzine kanala korena vrsimo pomocu Apex-lokatora i retroalveolarnog snimka zuba. Ukoliko se radi bez Apex locatora moze se desiti da se kanal ne napuni dovoljno ili pak da se punjenje prebaci iznad otvora kanala korena.


Nakon adekvatnog i  preciznog punjenja savremenim materijalima, zub je spreman za dalji tretman plombiranjem ili izradom protetske nadogradnje i krunice. Na taj nacin se zub potpuno vraca u funkciju kao i svaki drugi zub.


Tokom cele procedure pacijenti se osecaju komforno zahvaljujuci anesteticima i savremenim instrumentima i aparatima.